Školski Sendviči

Online naručivanje hrane

NARUČI DOSTAVU ONLINE
I OBEZBJEDI #ŠKOLSKI SENDVIČ!

Projekat školski sendvič aktuelan je već 7 godina i namijenjen je djeci slabog imovinskog stanja i socijalno ugroženoj djeci. Radi se o kupovini sendviča za socijalno ugroženu djecu u osnovnim i srednjim školama na području Zenice i brojnim drugim gradovima. Školski sendvič u većini osnovnih škola, gdje participiraju udruženja uključena u ovaj projekat, košta 0,5 KM. U prosjeku je mjesečno 20 radnih dana, što znači da je za jedno dijete potrebno 10 KM mjesečno da ona djeca, čiji roditelji nemaju sredstava da im priušte sendvič, taj dan ne budu gladna.

Projekat su javno podržali Edin Džeko, Tarik FIlipović. Amel Tuka, Branko Đurić Đuro, Andrija Milošević i drugi, te brojne javne ličnosti, istaknuti sportisti, glumci kao i veliki broj privatnih firmi te naravno, ogroman broj pojedinaca i udruženja iz Bosne i Hercegovine i šire.

KAKO VI MOŽETE POMOĆI ?

FoodBooking (servis za online naručivanje hrane) će u saradnji sa partnerskim restoranima koji se odluče priključiti ovom projektu, preusmjeriti kompletnu zaradu od iznosa ukupno realizovanog prometa online narudžbi restorana, direktno na račun Udruženja Građana za Afirmaciju Humanih Ideja “AHI”, koja je i pokrenula navedeni projekat.

To znači, da za svaku narudžbu za dostavu koju naručite online iz restorana uključenih u pomenutu akciju, samo u iznosu od 5,00-10,00 KM, obezbjedili ste jednom socijalno ugroženom djetetu školski sendvič!

Sve mjesečne fakture prema restoranima biće javno objavljene na našim društvenim mrežama, a uplate na plaćanje direktno udruženju “AHI”.

Takođe, FoodBooking će restoranima koji nude uslugu dostave hrane a koji nemaju mogućnost vlastitog online naručivanja, BESPLATNO obezbjediti njihovu vlastitu web stranicu sa online naručivanjem, integraciju na Facebook stranicu, te potrebne mobilne aplikacije kao i objavu njihovog restorana na FoodBooking.ba portal.

Kupci će takođe imati mogućnost da sa online jelovnika pored željenih jela naruče i “školski sendvič” odnosno da doniraju barem 1,00KM, odnosno iznos koji će biti uvećan na konačnom iznosu narudžbe. Kompletan iznos takvih donacija će takođe biti isplaćen direktno udruženju.

Pomenuta humanitarna akcija će trajati punih 6 mjeseci, počevši od 01.03.2020. godine a planirana je i u narednim godinama, u periodima prije početka školske godine te drugog polugodišta.

Ukoliko do sada niste naručivali preko FoodBooking platforme, pogledajte ► VIDEO UPUTSTVO kako to jednostavno napraviti.

Hvala Vam na podršci.

Ima li ljepšeg djela nego nahraniti gladno dijete?